Beneficiile OLife®
OLife® și proprietățile antioxidante
Ce face o floare să se ofilească, un măr să putrezească, celulele noastre să îmbătrânească, iar pielea să se ri- dească? Oxidarea celulară: premisa stresului oxidativ.
Auzim din ce în ce mai mult despre stresul oxidativ, dar ce înseamnă această expresie? Pe scurt, o putem defini ca un dezechilibru între cantitatea de radicali liberi și cantitatea de antioxidanți din organismul nostru, ceea ce poate duce la deteriorarea celulelor și a țesuturilor. Este important să ne amintim că, în timpul proceselor metabolice obișnuite, celulele noastre produc radicali liberi. Organismul nostru, după cum știm, este o mașină perfectă și, în situații normale, produce substanțe antioxidante, cum ar fi glutationul, care îi pot neutraliza.
OLife® conține ingrediente naturale bogate în polifenoli, molecule recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Acestea pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea stresului oxidativ, contribuind astfel la protejarea celulelor și la menținerea sănătății generale.
Iată câteva dintre beneficiile potențiale ale proprietăților antioxidante ale OLife®:
- Protecția celulelor împotriva deteriorării
- Susținerea sistemului imunitar
- Menținerea sănătății inimii și a sistemului circulator
- Reducerea inflamației
- Îmbunătățirea sănătății pielii
Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma toate aceste beneficii, studiile existente sugerează că OLife® poate fi un instrument valoros pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării generale.
OLife®: susține metabolismul lipidic și glucidic
Metabolismul lipidic și glucidic sunt procesele biochimice prin care organismul uman folosește nutrienții din alimentație pentru a produce energie, a construi țesuturi și a menține funcțiile vitale.
Este important să susținem și să avem grijă de aceste procese, deoarece disfuncționalitatea lor poate duce la tulburări precum obezitatea sau diabetul.
OLife® oferă o soluție naturală pentru susținerea metabolismului lipidic și glucidic. Prin ingredientele sale atent alese, bogate în polifenoli și antioxidanți, OLife® poate contribui la:
- Metabolismul lipidic echilibrat: ajută la menținerea nivelurilor normale de colesterol și trigliceride, favorizând prelucrarea corectă a grăsimilor.
- Metabolismul glucidic reglat: susține utilizarea eficientă a zahărului din sânge, contribuind la menținerea nivelurilor normale de glicemie.
Controlul fiziologic al glicemiei și colesterolului cu OLife®
În octombrie 2022, un studiu clinic condus de Prof. Giuseppe Derosa, șeful Centrului Universitar de Diabet, Boli Metabolice și Dislipidemie de la Universitatea din Pavia la Policlinico San Matteo, a fost publicat în Jurnalul de Cercetare a Alimentației și Nutriției. Cercetarea a avut ca scop evaluarea efectelor OLife® asupra parametrilor glicemici, statusului glicemic la pacienții cu prediabet și glicemie crescută la repaus (IFG), profilului lipidic și parametrilor inflamatorii.
Studiul a demonstrat că administrarea OLife® timp de 3 luni, în doză de 70 ml/zi, asociată cu o dietă standardizată, a permis pacienților să:
- reducă concentrația de lipide din sânge, benefică în cazul nivelurilor crescute de colesterol și trigliceride;
- reducă glicemia à jeun și postprandială, cu un efect pozitiv asupra variațiilor glicemice;
- contracareze inflamația.
Ce este glicemia și de ce este importantă menținerea sub control?
Glicemia este un parametru care măsoară concentrația de glucoză din sânge. Aceasta poate varia pe parcursul zilei, în funcție de tipul alimentației și de activitatea fizică.
Nivelul glicemiei este menținut constant în sânge prin acțiunea a doi hormoni:
INSULINA:
- Produsă de celulele beta ale pancreasului, intră în acțiune când glicemia devine prea mare, mai ales după o masă bogată în carbohidrați.
- Reduce nivelul glicemiei prin favorizarea transportului glucozei din sânge către celule, unde este folosită pentru energie.
GLUCAGONUL:
- Are o acțiune antagonistă față de insulină.
- Când glicemia scade, este secretat de celulele alfa ale pancreasului, dând indicația ficatului să elibereze glucoza stocată în sânge.
- Împiedică astfel apariția hipoglicemiei (valoare prea mică a glicemiei).
Prin menținerea unui nivel stabil al glicemiei, organismul își asigură energia necesară pentru funcționarea normală a celulelor, organelor și a întregului sistem. Dacă glicemia nu este controlată, pot apărea o serie de complicații de sănătate grave, cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare.